Jump to content

Okosraktárral duplázza meg kapacitását a hazai cég

2021. 01. 16. 10:51

A villamosipari anyagokkal foglalkozó Daniella Kft. látványos technológiai fejlesztésekbe fogott.

Megújították a raktározási szoftverüket és mostantól egy új, okos- és robottechnológiával működő bázist állítottak hadrendbe. A fejlesztések nemhogy munkaerőt vennének el, épp ellenkezőleg, jelentősen bővül a létszám.

A villamossági termékek kis- és nagykereskedelmével foglalkozó céget 1992-ben alapították, akkor még csupán négy főt foglalkoztattak. Mára több mint 320 fős létszámmal dolgoznak, és az árbevételük évente mintegy 20 milliárd forint. Az új logisztikai raktárközpontot egy 2 milliárd forintos beruházás keretében építették. A 12 ezer négyzetméteres csarnok a hazai villamossági piac legfejlettebb és leginnovatívabb raktára.

Manapság az ipar 4.0 egyre nagyobb arányban alkalmaz automatizált, programok által vezérelt okosmegoldásokat. Idetartozik az új raktárcsarnok robotizált raktári rendszere is, amelynek feladata az apróanyagok raktározása, hatékony kiszedése és csoportosítása.

A négyemeletes polcsorokról egy speciális szoftverrel történik a raktározási és kigyűjtési munkálatok vezérlése. Ennek köszönhetően a logisztikai folyamatlánc egy része automatizálttá és még inkább optimalizálttá válik - írja az iotzona.hu.

(Forrás: moderneroforrasok.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)