Jump to content

Fenntartható csomagolási rendszer a UPS- és a Loop-tól

2019. 01. 31. 14:41

A Világgazdasági Fórumon bejelentett Loop megoldás nagyban csökkentheti a fogyasztói egyutas csomagolások mennyiségét.

A UPS a világ vezető újrahasznosítható megoldásokkal foglalkozó cégével, a TerraCycle-lel közösen leplezte le a két cég új, egyedi újrahasznosítható és visszaforgatható fogyasztói csomagolási rendszerét a davosi Világgazdasági Fórumon. A Loop elnevezésű rendszert először Párizsban és New Yorkban tesztelik majd a teljeskörű fogyasztói bevezetés előtt.

A LOOP teljes egészében kiküszöböli a fogyasztói termékek egyszerhasználatos csomagolását. A megoldás lényege, hogy a vásárlók maguk választhatnak majd egy sor teljességgel személyre szabható, márkázható és tartós anyagból készülő csomagolási megoldásból, melyeket közvetlenül a megrendelőhöz szállítanak le, majd visszagyűjtenek, kitisztítanak, újra felhasználják és kiszállítják azokat. 

"A Loop nem csak megszünteti a csomagolási hulladék fogalmát is, de nagyban növeli a vásárlói élményt és kényelmet is"- mondta el Tom Szaky a TerraCycle magyar születésű vezetője.

"Az innováció a UPS minden tevékenységének a kulcsa, nagyon örülünk, hogy segíthetjük a TerraCycle-t a Loop csomagok tervezésében, szállításában és a Loop ügyfelek kiszolgálásában -nyilatkozta Kate Gutmann, a UPS értékesítési és megoldásfejlesztési vezetője. - Vállalatunk a fenntarthatósági technológiák fejlesztésében élen jár, és a körforgásos gazdálkodás előmozdítását már régóta zászlónkra tűztük, így a UPS-nél már alig várjuk, hogy életre hívhassuk a Loopot."

"A UPS oly' módon segített a Loop csomagok külső-belső tervezésében, melyre mi magunk nem lettünk volna képesek. A UPS tesztelése segített abban is, hogy az ügyfeleinknek visszajelzést adjunk a termékeik elsődleges csomagolása tekintetében is"- mondta el Tiffany Threadgould a TerraCycle vezető "tervezőarca". 

(Forrás: moderneroforrasok.co.hu;UPS | Kép: pixabay.com)