Jump to content

A Bosch új szenzora tízszer kevesebb áramot fogyaszt

2018. 11. 29. 15:53

A már-már extrém módon energiatakarékos szenzor, a BMA400 a testen hordható elektromos eszközök és a Dolgok Internete alkalmazásai számára jelenthet optimális megoldást.

A kisméretű érzékelőt nagy teljesítménye mellett a jelenlegi termékekénél csaknem tízszer alacsonyabb áramfogyasztás jellemzi, jelentősen meghosszabbítva a különböző készülékek akkumulátorainak és elemeinek élettartamát.

Az új gyorsulásérzékelő szenzor ebből fakadóan is érdekes lehet az olyan okosotthoni alkalmazások számára, mint például a biztonsági rendszerek (riasztók, kamerák, mozgásérzékelők).

A mikroelektromechanikai (MEMS) szenzor integrált és energiatakarékos lépésszámlálója révén a hagyományos viselhető eszközök (például normál karórák) jelentősebb fejlesztési költségek nélkül is kiegészíthetők további aktivitásfelismerő funkciókkal.

Mikroszkenner az interaktív felhasználói felületekhez

Egyre szélesebb körben terjed a különféle okos elektronikus készülékek használata, legyen szó az egészen apró, testen hordható eszközökről vagy az okosotthonokat támogató megoldásokról. Az IoTvilágában egyre fontosabbá válik az ember és a technológia közötti kapcsolat fejlesztése, gördülékenyebbé tétele. Az ilyen megoldások kulcsfontosságú eleme lehet a német cég mikroszkennere is, amely rugalmas és intuitív virtuális felhasználói felületeket állít elő, majd azokat kiváló képminőségben, tetszőleges felületre vetíti - írja az m2mzona.hu

Az apró érzékelővel így igény szerinti, precíz felhasználói interfészek hozhatók létre egyebek mellett például háztartási eszközök, tabletek és házi robotok számára.

 
(Forrás: moderneroforrasok.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)