Jump to content

A Prezi megvásárolta az Infogramot

2017. 05. 30. 12:02

A világviszonylatban is sikeres magyar cég már terjeszkedik is: egy másik, jól menő startupot vásárolt meg.

A Prezi ma bejelentette első cégvásárlását, az Infogram megvételét. A lettországi és San Franciscó-i székhelyű cég infografikák és grafikonok készítésében piacvezető. A felvásárlás után, amelynek pénzügyi részletei nem nyilvánosak, a cégek külön működnek tovább. 

A Prezit az fogta meg az Infogramban, hogy ugyanazon dolgoznak, mint mi. Azaz egy olyan eszközt fejlesztenek, ami a vizuális kommunikáció előnyeivel segít, hogy jobb döntéseket tudjanak hozni az emberek. " - kommentálta a vásárlást Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója és társalapítója.
 

A 2012-ben Lettországból indult Inforgramnak mára több mint 3 millió felhasználója van.

Az általuk készített több millió grafikont, infografikát és képet csak eddig több mint másfél milliárdszor nézték meg. A grafikák, térképek vagy diagramok szerkesztéséhez számtalan forrásból lehet importálni az adatokat, így könnyen és gyorsan lehet dolgozni.

A vásárlással az Infogram teljes egészében a Prezi tulajdonává válik és továbbra is Lettországban működik majd. A Prezi a jövőben további befektetéseket tervez az Infogrammal, hogy továbbfejlessze a céget. A cél olyan kutatások elindítása, amelyek eredményeként Lettországban egy Adatvizualizációs Kiválósági Központ (Data Visualization Center of Excellence) jön létre.

(Forrás: moderneroforrasok.hu)