Jump to content

Kigyúltak a fények az Apple Parkban

2017. 03. 27. 09:11

Rohamtempóban haladnak a végső simítások az Apple új főhadiszállásán: berendezett irodák, befejezett parkosítások, véglegesített parkolóházak láthatóak a legfrissebb márciusi drónos videóban.

Szánjuk-bánjuk, de ebben a hónapban valamiért kihagytuk az aktuális Apple Campus 2 (hivatalos nevén Apple Park) építkezéséről szóló videót. Ami késik az nem múlik; talán érdemes is volt várni vele egy kicsit, hiszen elképesztő gyorsasággal halad a munka Cupertinóban. A főhadiszállás, az azt körülölelő park, az utcák, és a parkolóházak lassan kezdenek hasonlítani végleges állapotukra a legújabb felvételek alapján. S bár a parkolóházak már teljesen elkészültek, szegény Steve Jobs Theater még mindig nem hasonlít a végső kinézetére. Pedig az egyik legmeghatározóbb eleme lesz a létesítménynek: a jövőben ebben az ezer fős auditóriumban fogják leleplezni az új termékeket. Remélhetőleg minél előbb elkészül.

Ránézésre az űrhajó egyes részei mind kívül, mind belül teljesen elkészültek. A felvételeken bevilágított, berendezett iroda helyiségek, fejlesztő részlegek és meeting szobák láthatóak. A munkavállalók feje fölött történő varázslat azonban még várat magára: a napelemezéssel nagyjából 80%-osan készültek el a munkások, de már nem sok hiányzik és teljesen körbeéri az épületet a megújuló energia. Egyre kevesebb a környéken a teherkocsi és a munkagép, a feltornyosult szemétkupacok szinte teljesen eltűntek, mi több, darukat is alig látni már a környéken.

A belső “udvar” kialakítása még sehol nem áll, valószínűleg az itteni tereprendezési munkáknak még kell majd pár hónap, hogy azokat is gond nélkül be lehessen fejezni. Azonban a külső peremek egyes területein már a helyükre kerültek a helyi nevelésű fák, amivel hihetetlenül hangulatos környezetet teremtettek. Az ilyen videók láttán egy kicsit mindig megnőnek a mérnöki ambícióim, nem hétköznapi az a miliő, amit az Apple az Apple Parkban megalkotott.

(Forrás: appleinsider.com)