Jump to content

Incipio: tudatos energiafogyasztás az okosotthonban

2018. 10. 27. 16:00

Az Incipio nemrég mutatta be első HomeKit-kompatibilis termékeit, a CommandKit vezeték nélküli okoskonnektort és okosizzó-adaptert.

Mindkét darab képes WiFi-n keresztül csatlakozni az Apple intelligens otthonokba készült megoldásával, a HomeKittel kompatibilis darabokhoz. Az eszközök a kapcsolódó alkalmazás segítségével dolgoznak együtt az iOS Siri elnevezésű, intelligens személyi asszisztensként funkcionáló applikációjával.

A konnektor segítségével gyakorlatilag bármilyen eszköz okossá tehető: a ki- és bekapcsolás hangutasításokkal vagy az alkalmazáson keresztül is lehetővé válik.

Az energiafelhasználás folyamatos mérésének köszönhetően követhető, hogy az éppen használatban lévő készülék mennyit fogyaszt, ez egyrészt a környezettudatosság miatt, másrészt anyagi okokból sem elhanyagolható.

A villanykörte-adapter is hasonló elven működik, használatával bármilyen hagyományos izzó „felokosítható”, bármikor könnyedén fel- és lekapcsolható, sőt a Siri segítségével a fény tompítása is megoldható. Ezen felül mindkét termék kompatibilis a smart home család egyéb termékeivel is.

Andy Fathollahi, a társaság vezérigazgatója úgy véli, az intelligens otthon hamarosan teljesen természetes lesz, a HomeKit pedig kikövezi az ahhoz vezető utat, hiszen beállítása és kezelése egyszerűen, a Sirinek köszönhetően pedig működése hangvezérléssel is kényelmesen szabályozható.

Az Incipio-eszközök könnyen irányíthatóak tetszés szerint az iPhone, iPad, iPod touch vagy Apple Watch készülékekkel és a Siri használatával. Mindkét termék 39,99 dollárért rendelhető meg a cég honlapjáról.

(Forrás: moderneroforrasok.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)