Jump to content

A Microsoft beismerte, hogy lemaradt a mobilforradalomról

2016. 10. 22. 13:12

A Microsoft lemaradt a mobilokkal, de nem követik el ugyanazt a hibát a kiterjesztett valósággal és a virtuális valósággal, jelentette ki Satya Nadella, a cég vezérigazgatója a Wall Street Journal egyik konferenciáján. A vezetőség körében teljes az egyetértés az elmulasztott lehetőségekről és nem akarják, hogy a következő nagy bummnál is lemaradjanak.

 

A következő teletek közül pedig most a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság látszik a legfontosabbnak. Persze a mobilüzletből sem szállnak ki teljesen, bár a Windows Phone jelenleg a piac egy százalékát teszi ki. Nadella a szűk piaci részesedéssel is tudnak értéket adni, ebben látja a Microsoft szerepét.

Nadella a Continuum funkcióra gondolt, amely egy dokkoló segítségével számítógéppé alakítja a mobilt. A mobil úgy válthatja ki a számítógépet, ahogy a tablet kiválthatja a laptopot. Ezeket az új kategóriákat szeretné a Microsoft megteremteni. 

A következő nagy lépés annak kitalálása, hogy mi lesz a következő nagy dobás. Szerinte a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság a nagy esélyes erre. A Microsoft be is lépett erre a piacra a Hololens eszközével. És ez csak az első lépés volt, a jövőben nagy hangsúlyt fektet a hasonló termékekre a cég.

"A mobilos lecke megtanított minket arra, hogy az egyik legnagyobb hiba volt úgy gondolni a számítógépre, mint minden elsődleges központjává." - Nadella megjegyzései alig néhány nappal azelőtt jelentek meg, hogy a Microsoft nagyszabású eseményen mutatná be új eszközeit, ahol valószínűleg hallunk még a Microsoft jövőképéről.

(Forrás: meshable.com)